Sabotage conferentie in Parijs over mensenrechten in Marokko

Een conferentie van de ‘Vereniging voor de Verdediging van de Mensenrechten in Marokko’ (ASDHOM) in Parijs werd afgelopen vrijdag gesaboteerd door de huurlingen van het Marokkaanse regime, aldus een verklaring van de Marokkaanse ‘communistische’ partij.

De ruzie begon, zoals te zien was op een live stream, nadat de ex-voorzitster van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten Marokko als dictatuur bestempelde. Een man in pak stond op en begon te schreeuwen dat hij dat niet kon accepteren, dit was het startsein voor een groep huurlingen achterin de zaal om met stoelen te gooien en de activisten te bedreigen.

Uiteindelijk hebben de huurlingen de elektriciteit afgesloten, begonnen de activisten te bedreigen en te duwen en gooien stankbommen in de zaal, waarna de persconferentie werd gestaakt.

De persconferentie ging over de ‘persvrijheid in Marokko’. De Franse politie kwam de activisten niet beschermen en het is nog maar de vraag of de huurlingen, waarvan een paar goed te zien zijn op videobeelden, zal vervolgen. Frankrijk is de beschermheer van het Marokkaanse regime in de Europese Unie en de Verenigde Naties.

Noch geen 24 uur na de sabotage van het evenement in Parijs, organiseerde de ”Conseil de la communauté marocaine à l’étranger” (CCME), een instrument van het Marokkaanse regime, een conferentie over ”de media en het imago van Marokko in het buitenland”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.