Schijnverkiezingen Al Hoceima nietig verklaard

Burgers omsingelen auto die stembussen heeft gestolen

Het Marokkaanse Hooggerechtshof heeft de verkiezingen van 8 september 2021 in Al Hoceima nietig verklaard. Vier parlementsleden uit de Riffijnse provincie verliezen hiermee hun zetel in het parlement. Het gaat om Boutaher El Boutahiri, Mohamed El Hammouti, Mohamed El Araj en Noureddine Median.

De schijnverkiezing in Al Hoceima kende grote schendingen en fraude. Het was zo erg dat stembussen uit stemlokalen werden gestolen met behulp van de Marokkaanse repressietroepen.

Deze praktijken gingen viraal op social media, wat de Makhzen in verlegenheid bracht.

De schijnverkiezingen die geteisterd werden door fraude waren volgens de ‘internationale waarnemers’ zeer goed verlopen. Deze waarnemers waren onder meer M’jid El Guerrab, pro-Makhzen Frans parlementslid die onlangs werd veroordeeld voor geweld, en Alberto Ribolla.

De Italiaan is lid van de populistische partij ‘Lega per Salvini Premier’ die opgericht werd door Matteo Salvini. De Italiaanse media berichtten drie jaar geleden dat Salvini en zijn toenmalige woordvoerder Gianluca Savoini 150 duizend euro kregen van Mohamed Khabbachi. De laatste is een voormalig algemeen directeur van het staatspersbureau Maghreb Arabe Presse, agent van de Marokkaanse inlichtingendiensten en eveneens de man die door Mohamed VI is belast met de lobby-activiteiten in Europa.

Lees ook:

Stembussen gestolen in Al Hoceima (video’s)

Valse volmachten Europese Riffijnen gebruikt bij Marokkaanse verkiezingen

Schijnverkiezingen in Marokko: geweld, smeergeld en fraude (video’s)

Confrontatie tussen kiezers en veiligheidsdiensten in Guelmim (video)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.