Schokkende cijfers dwongen Rabat de coronamaatregelen aan te scherpen

De spreekbuis van het Marokkaanse regime Hespress publiceerde vandaag een artikel waarin het uitlegt waarom het regime de coronamaatregelen heeft aangescherpt. Het artikel werd gepubliceerd onder de titel ‘Schokkende gegevens dwingen de overheid om voorzorgsmaatregelen tegen “Corona” aan te scherpen‘.

In het artikel zegt Said Moutaouakkil, een lid van het Nationaal Wetenschappelijk en Technisch Comité van het Ministerie van Volksgezondheid, dat de besluiten kwamen nadat het “wetenschappelijke comité” verontrustende indicatoren constateerde met betrekking tot de ontwikkeling van de epidemiologische trend in de afgelopen dagen.

Said onthulde ook dat van elke 100 nieuwe testen die worden uitgevoerd 25 ervan positief blijken te zijn, wat volgens hem betekent dat Marokko het stadium van de “snelle verspreiding” van de epidemie heeft bereikt.

Said Moutaouakkil voegde eraan toe dat de intensive care gisteren, dinsdag, binnen 24 uur 284 ernstige gevallen ontvingen, om nog maar te zwijgen van de alarmerende toename van het aantal doden. De ambtenaar zei ook dat Marokko tussen de 3000 en 3500 IC-bedden heeft waarvan 35 procent bezet is door corona patiënten. Said gaf toe dat alle inspanningen gaan naar de behandeling van de corona patiënten, wat ten koste gaat van andere patiënten.

Over de redenen voor het verbod op het reizen van en naar de steden Casablanca, Marrakesh en Agadir, zei Said Moutaouakkil dat Marrakech het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen kent. Gevolgd door Agadir en Casablanca, wat erop wijst dat in deze steden grote besmettingshaarden werden geregistreerd.

De Marokkaanse ambtenaar zei ook dat 70% van de corona patiënten de deltavariant heeft.

In een andere artikel zegt Hespress dat vitamine C op is geraakt in vele apotheken als gevolg van de stijgende coronagevallen. De krant adviseert de corona patiënten om onder meer sinaasappels, mango en lever te consumeren om aan vitamine C te komen.

Lees ook: Nieuwe coronamaatregelen in Marokko, avondklok om 21:00

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.