Schooldirecteur en leraressen vervolgd inzake verwijderde Marokkaanse vlag

De directeur van ‘Ayyanen School Group’ en twee leraressen van de school in Isouiken zullen hoogstwaarschijnlijk voor de officier van justitie in Al Hoceima verschijnen voor ”het niet vermelden van het vervangen van de Marokkaanse vlag met een Amazigh vlag in de school in Isouiqen”, aldus Altpresse.

De lokale nieuwssite, die de Marokkaanse versie van het verhaal vertelt, zegt dat het voorval op 17 mei jl. gebeurde en dat de vlag vervangen werd met ”een wit doek”. ‘Het witte doek’ zou volgens Altpresse vier dagen hebben gewapperd op het plein van de school in Isouiken. Op 20 mei jl. kregen de Marokkaanse autoriteiten een bericht binnen over het weghalen van de vlag waarna verschillende Marokkaanse veiligheidsdiensten naar de school haastten.

Zes Riffijnse leerlingen tussen de acht en elf jaar werden opgepakt en verhoord tot diep in de nacht waarna ze naar huis mochten.
Op 21 mei jl. werd de school omsingeld door Marokkaanse veiligheidsdiensten die volgens Altpresse willen weten wie achter de daad zit en waarom de directie en de twee leraressen de autoriteiten niet op de hoogte hebben gebracht. Altpresse sluit af met dat de drie voor de rechter zullen verschijnen direct na de suikerfeestvakantie.

ArifNews beschikt over informatie waaruit blijkt dat het Marokkaanse regime haar best doet om te voorkomen dat het nieuws over het vervangen van de vlag verspreid wordt.

Het vervangen van de vlag, dat ontworpen is door de Franse resident-generaal Hubert Lyautey en bij de Riffijnen symbool staat voor massamoorden en repressie in Arif, is niet de enige gebeurtenis in de provincie Al Hoceima die sinds de massamoord van het Marokkaanse leger op de Riffijnen in 1959 een militaire zone is.

In de Fatima Zahra school in de stad Al Hoceima scandeerden leerlingen leuzen van de Riffijnse volksbeweging tijdens de verplichte zangsessie van het ”Marokkaanse volkslied”. De ouders van de leerlingen moesten zich melden bij de schooldirecteur en werden vervolgens verhoord door de laatste, aldus Hoceimacity.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.