Schooldirecteur weigert lerares Tamazight

Foto uit het archief

Een lerares Tamazight werd verrast door het racisme van een schooldirecteur die haar weigerde te accepteren ondanks dat ze aangesteld werd oor het ministerie van Onderwijs. De lerares kreeg van de directeur van Smara school in Rabat te horen dat ze een andere school moet zoeken.

De vereniging ‘Amazigh Observatorium voor Rechten en Vrijheden’ heeft deze racistische daad veroordeeld en vroeg de staat maatregelen te nemen tegen zulke schendingen van de grondwet die het Tamazight als officiële taal erkent.

Het Observatorium roept de onderwijsautoriteiten op om in te grijpen ‘om de schooldirecteur verantwoordelijk te stellen voor dit onfatsoenlijke gedrag, zodat het niet wordt herhaald in andere regio’s, wat een belediging is voor de leraren en minachting is voor het Tamazight dat onderdeel is van het onderwijssysteem’.

De vereniging zei in een verklaring dat het een brief heeft gestuurd over dit kwestie naar de minister van Onderwijs en het regionaal directoraat van het ministerie van Onderwijs in Rabat.