Schooldirectrice Nador verwijdert Amazigh alfabet van muren schoolgebouw

Een directrice van de school Iyar Azirar in de provincie Nador heeft de muren van het schoolgebouw opnieuw geverfd om Tifinagh (Amazigh alfabet, dat erkend is) te verwijderen.

Het Amazigh alfabet op de muren van de school was een initiatief van een lokale vereniging in samenwerking met het provinciale directoraat van het Ministerie van Onderwijs.

Slechts een half jaar na dit initiatief wil de directrice er echter van af. Met de begroting van de school kocht zij verf en huurde zij schilders, de laatsten weigerden echter deel te nemen aan deze racistische daad.

De directrice is er alsnog in geslaagd om het Tamazight van de muren weg te halen en het te verruilen met de ”Marokkaanse” vlag en een slogan in het Arabisch: ”De bouw aan vaderland”.

Inwoners van de streek hebben boos gereageerd op de racistische praktijk van de Marokkaanse directrice. ”Zij zien het als een provocatie die betuigt van een diepgewortelde haat jegens de Imazighen’, aldus Nadorcity die eraan toevoegt dat lokale verenigingen van plan zijn om te demonstreren voor het schoolgebouw en andere stappen zullen nemen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.