Schorpioenen eisen jaarlijks duizenden doden in Marokko

De associatie “Marokkaanse netwerk voor de verdediging van het recht op gezondheidszorg en het recht op leven” heeft de Marokkaanse premier Saad Eddin Othmani opnieuw opgeroepen om het leven van kinderen die slachtoffer worden van schorpioenensteken te redden.

De associatie verzoekt de premier om een productie-eenheid te openen in het Pasteur Instituut, een internationaal onderzoeksinstituut, om vaccins te produceren tegen het gif van schorpioenen en slangen.

De associatie riep ook de nabestaanden van de slachtoffers van schorpioenen op de Marokkaanse regering aan te klagen voor ”nalatigheid en verzuim om grondwettelijke, bestuurlijke en morele plichten jegens de slachtoffers uit te voeren. Evenals het nalaten om medisch hulp te bieden aan een persoon die gevaar loopt”.

Volgens de associatie liep het aantal steekgevallen vorig jaar op tot meer dan 30.000. Dit zijn slechts cijfers die bekend zijn bij het “Centrum voor Preventie van Vergiftiging” dat gevestigd is in Rabat. 70% van deze gevallen vonden plaats op het platteland, aldus Alyaoum24.

Volgens de gegevens van het Nationaal Centrum voor Bestrijding van Vergiftiging overleed 27% van de slachtoffers van de schorpioensteken. Regio Marrakech-Safi kent het hoogste aantal sterfgevallen als gevolg van schorpioenengif, gevolgd door Souss-Massa, Draa-Tafilalt, Khenifra-Beni Mellal en Casablanca-Settat.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.