Servië weigert visa voor Marokkaanse atleten

Marokko moet dit jaar de ‘ISF World School Championship’ in Belgrade missen omdat Servië weigert het Marokkaanse team visa te verstrekken.

De Servische ambassade in Rabat weigert visa te verstrekken aan de Marokkaanse atleten uit angst dat ze weer hun delegatie verlaten en vluchten om illegaal te kunnen verblijven in Europa.

Begin deze maanden vluchtten twee Marokkaanse worstelaars in Servië. De atleten Mustapha Afiraou en Abdelali Fellaki vluchtten na aankomst in Servië waar ze het Allawitisch koninkrijk zouden vertegenwoordigen op het WK Worstelen U23.

De laatste jaren vluchten steeds meer Marokkaanse atleten die naar Europa worden gehaald om het Allawitisch koninkrijk te vertegenwoordigen bij internationale sportevenementen.

In september ontsnapten drie volleyballers van het Allawitisch team nadat ze in Italië waren geland voor de Wereldkampioenschappen die van 23 september tot 3 oktober werden gehouden.

In april verdwenen twee Marokkaanse boksers na aankomst in Polen om deel te nemen aan de AIBA Jeugd Wereldkampioenschappen Boksen 2021.

In 2019 heeft ook een Marokkaanse taekwondokampioen besloten de illegale oversteek naar Spanje te wagen. In datzelfde jaar verdwenen ook twee handballers in Griekenland na hun deelname aan de ‘Meditarranean Beach Games’.

De vlucht van deze atleten frustreert het Marokkaanse regime dat een aanzienlijk budget besteedt aan het creëren van een rooskleurig beeld van het Allawitisch koninkrijk in het buitenland.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.