Slachtoffer geschokt na vrijlating verkrachter (video)

De vader van een minderjarig meisje dat slachtoffer werd van verkrachting zegt kapot te zijn omdat de dader vrijgelaten is. De verbitterde vader uit Jemâa-Shaim, provincie Safi, vertelde zijn verhaal in de media en roept mensen op hem bij te staan om zijn recht te verkrijgen.

Het verhaal gaat terug naar februari toen de minderjarige leerlinge onder dwang van drie jongens verkracht werd door een van hen.

De vader diende een klacht in en de dader werd gearresteerd voor verhoor. Naast de medische attesten en de getuigenis van zijn vrienden, gaf de dader zelf toe dat hij het meisje heeft verkracht. Dat deed hij zowel bij de officier van justitie als bij de onderzoeksrechter.

Het slachtoffer en haar vader waren gerustgesteld en dachten dat het een kwestie van tijd was totdat de dader zijn straf krijgt.

In de tussentijd werd de vader van het slachtoffer benaderd door de familie van de verkrachter die hem wilden omkomen. Een lokale politicus probeerde hem te overtuigen de aanklacht in te trekken voor een bedrag van drieduizend euro. Dit bedrag werd later verlaagd naar tweeduizend euro en een vismaaltijd.

De vader heeft geweigerd en vertelde de politicus dat hij zijn eer en de gerechtigheid van zijn dochter niet gaat verkopen en dat hij geen pooier van zijn eigen dochter wil zijn.

De politicus benadrukte de vader dat de jongen sowieso vrijkomt omdat hij minderjarig is. Hij vertelde de vader dat als hij geen smeergeld wil dat er genoeg anderen zijn die dat wel willen.

De politicus bleek juist want de verkrachter werd vrijgelaten. De vader van het slachtoffer twijfelt aan de eerlijkheid van het proces en vermoedt dat er mensen zijn omgekocht. Hij riep mensen op hem bij te staan tegen de verkrachter die zijn leven en die van zijn dochter kapot heeft gemaakt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.