Slachtoffer Marokkaanse marine is een studente

Langzaam stroomt informatie binnen over de vier slachtoffers van de Marokkaanse marine gisteren voor de kust van Rincon.

Volgens het laatste nieuws vertrok de speedboot uit de Spaanse enclave Ceuta, waarna het achtervolgt werd door de Spaanse kustwacht. De Spaanse bestuurder van de speedboot probeerde de kustwacht af te schudden door te vluchten naar de Marokkaanse wateren. Gedurende deze achtervolging liet de Spaanse kustwacht geen schoten los.

Toen de speedboot op Marokkaanse wateren was, werd het achtervolgt door een gevechtseenheid van de Marokkaanse marine. Nadat de bestuurder waarschuwingen negeerde, schoot de Marokkaanse marine op de speedboot. Vier Marokkaanse migranten raakten hierdoor gewond, waaronder een vrouw die later overleed aan de verwondingen.

Het slachtoffer heette Hanan Belkacem en was 22 jaar jong. Zij studeerde Rechten aan de faculteit in Martil. Hanan B. komt uit een arm gezin uit de wijk Jbel Darssa in Tetouan.

Twee andere gewonden komen ook uit Tetouan, het gaat om Habib S. (geboortejaar 1992) en Hamza B. (geboortejaar 1993). De derde gewonde komt uit de stad Chaouen en is in 1986 geboren. Meerdere bronnen melden dat de situatie van het slachtoffer uit Chaouen kritisch is.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.