Sluiting luchtruim geldt niet voor Ottman Azaitar

Op 29 november werd het luchtruim gesloten voor passagiersvluchten van en naar het koninkrijk van Mohamed 6.

Duizenden onderdanen van Mohamed 6 zijn vast komen te zitten in zijn koninkrijk en vele andere konden hun land en familieleden niet bezoeken door het besluit.

Toch was er een uitzondering voor een speciale onderdaan van de Allawitische monarch. Het gaat om Ottman Azaitar die op 8 december vanuit Duitsland vloog naar het Allawitisch koninkrijk.

De Azaitars zijn ‘goede vrienden’ van Mohamed 6. Volgens velen zijn ze, met name Abu Bakr, echter meer dan dat. ‘De oorzaak van de scheiding tussen Mohamed 6 en Salma Bennani’, zeggen ze.

Mediapart schreef vrijdag dat de selectieve koninklijke zorg suggereert dat niet alle Marokkanen gelijk zijn voor de wet, de rechtsstaat, justitie en de koning.

Wat te denken als Ottman Azaitar deze woensdag 8 december vanuit Keulen het nationale grondgebied betreedt, toen de Marokkaanse regering op 29 november alle vluchten opschortte vanwege een pandemie? Wat te zeggen tegen deze duizenden Marokkanen die in het buitenland zijn gestrand, met serieuze redenen om terug te keren, voor velen zelfs serieus?

Welk argument kan worden gegeven aan de duizenden ouders die vandaag het idee moeten opgeven om hun kinderen weer in het buitenland te zien studeren omdat de grenzen gesloten blijven tot 31 december 2021? Dat Ottman Azaitar een onaantastbare is? Dat hij alles kan, zelfs Marokkanen beschimpen op Instagram door aan te kondigen dat hij terugkeert naar Marokko terwijl de grenzen gesloten zijn? Geconfronteerd met verontwaardigde reacties van internetgebruikers is de publicatie inmiddels ingetrokken”, schrijft Mediapart.

Dat de gebroeders Azaitar boven de wet staan in het koninkrijk van hun despotische vriend Mohamed 6 is niet nieuw. Zij gebruiken hun positie ook om privileges te verkrijgen en ‘de normale onderdanen’ van Mohamed 6 te chanteren.

Tijdens een autorit van Mohamed 6 en Ottman in de jachthaven van Tanger viel het oog van Ottman op een zaak die hij graag wilde. De eigenaar van het pand moest weg en ruimte maken voor de lievelingsonderdaan van de Allawitische monarch. De zaak is tegenwoordig een restaurant van de Azaitars en heet 3H’S Burger & Chicken.

Vorig jaar werden verschillende politie-eenheden, rechercheurs en politiehonden ingezet om de ‘dief’ van de hond van Abubakr Azaitar op te sporen. Binnen een korte tijd werd de hond teruggevonden en een hoogopgeleide werkloze man opgepakt voor diefstal. De buren van het slachtoffer zeiden toen dat de man de hond niet had gestolen en dat de hond hem volgde.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Mediapart schrijft het volgende over het machtsmisbruik van de Azaitars: ”Welk antwoord kan worden gegeven aan de bewoners van de Marina de Salé (jachthaven) voor de woeste werkzaamheden aan de commerciële panden van Azaitar waarvoor ze afgelopen 22 november een brief hebben gestuurd aan de directeur-generaal van het Agentschap voor Planning van de Vallei van Bouregreg ? Hij zwijgt tot op de dag van vandaag. Net zoals de gouverneur van de regio niet reageerde op deze overtredingen, terwijl een gemiddelde burger zou zijn gearresteerd en tot de orde geroepen voor minder dan dat en in minder tijd dan nodig is om het te zeggen.

Welke uitleg kan de inwoners van Tanger worden gegeven wanneer een lid van de familie Azaitar wordt begraven op de begraafplaats van Marchane wanneer dit sinds 2012 strikt verboden is?

Wat te zeggen tegen degenen die vergunningen aanvragen voor het gebruik van drones voor commerciële activiteiten wanneer het bedrijf van de Azaitars de klanten aanbiedt taco’s met drones te bezorgen, zelfs voordat ze een vergunning hebben? De gebroeders Azaitar gehoorzamen de wet niet. Zij maken de wet, leggen het op en domineren het. Het is de wet van de jungle, de wet van de sterkste.

De Marokkaanse media zwegen over dit nieuws, behalve Barlamane.com, die beheerd wordt door de Marokkaanse inlichtingendiensten. Wat een indicatie is dat er een groep is binnen de kringen van de Allawitische monarchie die de Azaitars zat is.

Lees ook:

Allawitische prins geïrriteerd door gedrag Abu Zaitar

Mohamed 6 verleent nationaliteit aan Moee, vriend gebroeders Azaitar

Marokko: geen repatriëring overledenen tijdens coronacrisis

Families overledenen in Nederland: ‘Marokkaanse ambassade helpt niet!’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.