Snelweg Al Hoceima-Taza heeft onderhoud nodig

De provinciale directie van het Ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water in Al Hoceima heeft ongeveer 900 miljoen centim (880.000 euro) toegewezen voor de reparatie van de brug over de Ghis-rivier in Ait Youssef Ouali, meldt het regimegezinde Dalil-Rif.

Het veranderen van de nationale weg in een tweebaansweg tussen Ajdir (de hoofdstad) en Ait Bouayach, als onderdeel van de aanleg van de snelweg tussen Taza en Al Hoceima, vertoonde verschillende tekortkomingen. Het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde is in eigendom van de gouverneur van de Oriental-regio. De autoriteiten hebben als gevolg hiervan geweigerd het bedrijf te betalen waarna de gouverneur Abdelnabi Baaiwi naar de rechtbank stapte.

Het traject Ajdir-Ait Bouayach is niet het enige dat met tekortkomingen kampt. In 2018 klaagde de raadsvoorzitter van de commune Aknoul over tekortkomingen aan de snelweg en eiste een onderzoek ernaar.

Inwoners van het gebied wachten nog steeds op de voltooiing van de snelweg tussen Taza en Al Hoceima, die in 2011 is begonnen en meer dan drie miljard dirham (+/- 290 miljoen euro) kostte. Op sociale media maken de burgers grappen over de snelweg die niet eens is afgemaakt en al onderhoud nodig heeft.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.