Souss: 30-jarige overlijdt na vaccinatie

Begin deze week is een 30-jarige inwoner van Inezgane overleden nadat hij de eerste vaccin kreeg.

De broer van het slachtoffer, Omar Ait Baskar, zei dat de overledene gevaccineerd werd op 29 oktober omdat het vereist is voor de sollicitatie bij de marine.

Omar vertelt dat zijn broer gelijk onwel werd na de vaccinatie. Het slachtoffer kreeg diarree, hoge koorts en opgezwollen ogen. ‘Na 48 uur zwol zijn arm waarin hij de prik kreeg op en viel hij flauw op straat’, voegt de broer toe.

Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis van Inezgane waarna hij overgeplaatst werd naar het ziekenhuis in Agadir. Daar vertelden de artsen zijn familie dat het te laat is en ‘dat het nu aan zijn lichaam is om tegen het virus te vechten’, zegt Omar Ait Baskar.

Omar zegt dat zijn broer geen chronische ziektes had. Hij klaagt ook over de slechte gezondheidszorg in het land. Omar zegt dat hij niet weet welke vaccin zijn broer kreeg en benadrukte de verwaarlozing van zijn broer in het ziekenhuis in Inezgane, schrijft Achkayen.

Het aantal berichten (1,2) over patiënten die overlijden na vaccinatie in het Allawitisch koninkrijk groeit. Burgers, die al voor de coronapandemie geen vertrouwen hadden in de gezondheidssector, vermijden daarom de vaccinatie. Dit gaat gepaard met groeiende protesten in verschillende steden.

In plaats van de medische infrastructuur en diensten te verbeteren om het vertrouwen van het volk te winnen rekent Rabat op de inzet van religie. Het regime heeft de imams opgedragen een kant-en-klare tekst voor te lezen tijdens de vrijdagpreek vandaag waarin weigeraars van vaccinatie bedreigd worden met eeuwige hel.

Lees ook: VS doneert Pfizer vaccins en 2 miljoen dollar aan Marokko

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.