Spaanse journaliste in Tanger werk onmogelijk gemaakt

De Spaanse journaliste Sonia Moreno laat via Twitter weten dat zij in Tanger, tijdens de verkiezingen afgelopen september door onbekenden is verhinderd haar werk te doen. In haar tweet zegt ze: “In Tanger, tijdens de verkiezingen, moest ik het hotel verlaten omdat er volgens de directie een “vreemde” auto naar mij kwam vragen. De volgende dag kwamen ze met een foto naar het huis van de ouders van een goede vriend, waar ik de nacht doorbracht. Kun je zo werken?”.

In haar tweet, die zij vandaag heeft gedeeld, zegt ze verder: “ Nou, dat is niets… Ik zweeg omdat de dingen met discretie moesten gebeuren en vooral omdat ik mijn werk moest behouden en weg moest uit dat land dat individuele vrijheden en mensenrechten op de best mogelijke manier onderdrukt. Maar alles zal te zijner tijd bekend zijn”.

Op sociale media wordt de Spaanse journaliste vaker door pro Makhzen figuren aangevallen. Recent kondigde zij ook te stoppen met het plaatsen van berichten over Marokko en Westelijke Sahara op sociale media.

Sonia Moreno die voor verschillende Spaanse media schrijft, publiceert ook over de Riffijnse volksbeweging en Arif in het algemeen.

De Spaanse journaliste is kennelijk in de ogen van Makhzen niet welkom vanwege haar onafhankelijke journalistieke aanpak. Dat ondervinden hiervoor ook andere journalisten. Dit in tegenstelling tot sommige correspondenten die voor het Marokkaanse regime zwichten om hun accreditatie niet te verliezen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.