Spaanse kustwacht redt 38 Riffijnse migranten

Aankomst van twintig Riffijnse migranten in Motril.

De Spaanse kustwacht heeft dit weekend en vanochtend drie keer moeten ingrijpen om verscheidene groepen Riffijnse migranten te redden.

De eerste boot werd afgelopen zondag gered. De boot had twintig Riffijnen uit Al Hoceima, Imzouren en Temsamane aan boord. Zij zijn overgebracht naar de haven van Motril waar ze ontvangen werden door een medisch team van het Rode Kruis.

Op zondag werden ook twee Riffijnse migranten gered die de oversteek waagden op een jetski. De twee werden overgebracht naar de haven van Motril.

Vandaag werden nog eens zestien Riffijnen gered en overgebracht naar de haven van Motril. Het gaat om migranten uit Al Hoceima, Ait Bouayach en Temsamane.

Een ander bootje, met vier Riffijnen aan boord, is nog steeds niet gevonden. Het bootje vertrok gisterenochtend en volgens de laatste informatie die hun familieleden kregen begon het water in de boot te komen.

De meeste migranten komen uit de Riffijnse provincie Al Hoceima. Een gemilitariseerd gebied sinds de Marokkaanse massamoord op de Riffijnen in 1958/1959.

Update: de vier Riffijnse migranten uit Al Hoceima en Temsamane zijn gered en overgebracht naar de haven van Motril.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.