Spaanse kustwacht redt 5 migranten uit Imzouren

De Spaanse kustwacht heeft gisteren vijf Riffijnse migranten gered. De vijf jongeren komen uit Imzouren en besloten, net als honderden anderen voor zich, de Marokkaanse repressie en racisme in Arif te ontvluchten.

Een patrouilleboot van de Spaanse kustwacht onderschepte het gammele bootje van de migranten op enkele mijlen voor de kust van Andalusië. De Riffijnen werden overgebracht naar de haven van de stad Motril. Nadat de vijf de nodige medische bijstand kregen zijn ze overgebracht naar een opvangcentrum voor migranten.

Swiss Info schreef gisteren dat de migratie van Riffijnen naar Spanje in de tweede helft van 2020 weer op gang kwam. Volgens de nieuwssite, dat eigendom is van Swiss Broadcasting Corporation, zijn er in de tweede helft van 2020 zo’n 1.766 Riffijnse migranten aangekomen op de Spaanse stranden.

De overgrote meerderheid van deze migranten vertrok vanaf de kusten van de provincies Al Hoceima, Driouch en Nador. Ze werden bijna allemaal gered door de Spaanse reddingsdiensten. De piek van het aantal aankomsten werd in oktober geregistreerd met 332 migranten, waaronder drie complete gezinnen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.