Spaanse kustwacht redt Riffijnse migranten

Foto uit het archief

De Spaanse kustwacht heeft vanochtend twee Riffijnse migranten voor de Andalusische kust gered. De twee vertrokken vanuit centraal-Arif en wilden Spanje bereiken op een jetski.

De twee werden gebracht naar de haven van Malaga waar ze de nodige medische zorg kregen van het Rode Kruis. Zij werden daarna overhandigd aan de politie. Verwacht wordt dat ze asiel zullen aanvragen en dat ze binnenkort worden vrijgelaten.

Gisteren moest de Spaanse kustwacht ook in actie komen om vier Riffijnse migranten te redden. De vier, waaronder een kind, vertrokken vanuit oostelijk Arif en wilden Spanje bereiken op een jetski.

De vier Riffijnen zijn overgebracht naar de haven van Almeria waar ze de nodige medische zorg kregen van het Rode Kruis, waarna ze overhandigd werden aan de politie.

Sinds het begin van de zomer vertrekken dagelijks migratiebootjes en jetski’s vanuit Arif richting Spanje. Honderden Riffijnen hebben in de afgelopen weken de Marokkaanse repressie en discriminatie in Arif ontvlucht. De meesten wisten veilig Spanje te bereiken, enkelingen werden onderschept door de Marokkaanse marine of eindigden in Algerije.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.