Spaanse spion bekent Marokkaanse infiltratie in Europese moskeeën

 

Deze week is het boek van de Spaanse journalist en Marokko-kenner Ignacio Cembrero ‘El agente oscuro’ verschenen, letterlijk vertaald De Duistere Agent. In het boek vertelt een Spaanse spion uitgebreid over onder meer de activiteiten van de Marokkaanse inlichtingendiensten in Spanje. De spion blijft anoniem om zijn identiteit niet prijs te geven.

In het boek vertelt de spion hoe hij praktiserende moslims wist te infiltreren door zichzelf te presenteren als een bekeerling. De spion merkte op dat anders dan bij andere religies de bekeerlingen hartelijk werden ontvangen door de moslims waardoor hij moeiteloos verder kon gaan met zijn infiltratie. De Spaanse spion zegt ook in het boek dat hij ondanks zijn korte periode als bekeerling meer wist van de islam dan sommige geboren moslims.

Infiltratie van praktiserende moslims was niet de eerste taak die de Spaanse spion uitvoerde. In het boek geeft hij aan dat hij daarvoor belast werd met het infiltreren van radicale linkse activisten in een Spaanse stad die hij om veiligheidsredenen niet wilde vermelden.

De spion slaagt er uiteindelijk in om zelfs de Marokkaanse inlichtingendiensten in Spanje te infiltreren. Hij is opmerkelijk de eerste spion die uitgebreid spreekt over dit gevoelige onderwerp daar waar tot nu toe de meeste spionnen dit onderwerp vermijden.

Wat betreft de relatie tussen Rabat en haar Europese partners over informatie-uitwisseling inzake terrorisme en andere zaken, zegt de schrijver dat Rabat hiervoor betaald wordt. ”De Marokkaanse samenwerking op het gebied van terrorismebestrijding, illegale migratie en in mindere mate de drugshandel zijn middelen die de Makhzen, in het bijzonder de directe omgeving van de koning, gebruikt wordt om iets terug te vragen van Spanje, Frankrijk en de Europese Unie in het algemeen”. De spion voegt eraan toe ” de berichtgeving over de ontmanteling van terreurcellen door de Marokkaanse veiligheidsdiensten is eigenlijk een tactiek dat als doel heeft de Europese samenwerking en donaties in stand te houden in ruil voor het verstrekken van informatie door Marokko”.

Het boek besteedt ook aandacht aan een onderwerp dat door veel Europese politici wordt gebagatelliseerd, namelijk de bemoeienis van Marokko met de moskeeën in Europa. In het boek is te lezen hoe de Marokkaanse inlichtingendiensten samen met het Ministerie van Islamitische Zaken niet alleen het extremisme bestrijden in de Europese moskeeën, maar ook de islamitische gemeenschap en met name de Marokkaanse controleren door de religie te gebruiken. Het boek gaat verder en zegt dat de controle over de Marokkaanse gemeenschap gebruikt wordt door Marokko om ze te beïnvloeden en te mobiliseren niet alleen voor de belangen van Rabat maar ook om de gastlanden waar deze gemeenschappen wonen onder druk te zetten.

De schrijver zegt ook dat de grote bemoeienis van Marokko met de religieuze zaken van de diaspora de vrijheid van de Europese moslims beperkt.

In het boek lezen we ook dat de prioriteiten van de Marokkaanse en Spaanse inlichtingendiensten zich niet beperken tot terreurcellen maar omvatten ook de activiteiten van Spanjaarden die solidair zijn met de Polisario, evenals de activiteiten van de Riffijnse volksbeweging.

De spion zegt ook dat ten tijde van zijn infiltratie van de moslims de moskeeën geld ontvingen vanuit de Golfstaten. Over de manieren waarop dat gebeurt zegt de spion dat het verschilt van koffers vol geld tot geldbrieven in sokken van sommige teruggekeerde bedevaartgangers uit Mekka.

De Spaanse spion is niet de enige die de bemoeienis van Marokko in de Europese moskeeën is opgevallen. Deze bemoeienis stuit op steeds meer verzet van de Europese moslims! Onlangs werd een video massaal gedeeld op social media, in de video was een Tunesische imam te zien die tijdens een preek in een moskee in Frankrijk kritiek uitte op deze bemoeienis!

In het kader van de Marokkaanse en Europese inlichtingendiensten die de Riffijnse activisten in de gaten houden melden wij dat ArifNews gesproken heeft met een voorzitter van een moskee in Nederland die benaderd werd door de Nederlandse inlichtingendiensten. De voorzitter werd gevraagd de moskeegangers in de gaten te houden en opmerkelijk gedrag te rapporteren in ruil voor een ”vergoeding”. De Nederlandse inlichtingendiensten waren geïnteresseerd in drie zaken: 1- Terrorisme. 2- Riffijnse volksbeweging. 3- criminelen.

 

Lees ook:

Marokkaanse ambassadeur geeft instructies aan 500 Belgische imams

Marokko stuurt 422 ”imams” naar Europa

Imam ontbonden na kritiek op Saoedische regime

Duitsland: Onderzoek naar vergoeding uitgezette Marokkaanse terrorist

Steeds meer berichten over betrokkenheid Marokko bij terrorisme in Europa

Marokko gaat imams op social media in de gaten houden

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.