Spanje ontmantelt bende die onderwater drones produceerde voor drugssmokkel

De Spaanse politie heeft een criminele organisatie ontmanteld die onderwater drones produceerde voor bendes die drugs smokkelen vanuit Marokko.

Bij de politie-inval werden -voor het eerst in Spanje- drie onbemande onderwatervoertuigen (UUV) in beslag genomen. Twee waren nog in de productiefase en één praktisch voltooid. De organisatie zou de UUV’s leveren aan Franse drugshandelaren om grote hoeveelheden cocaïne te vervoeren. Elk voertuig kan tot 200 kilo drugs vervoeren.

De criminelen gebruikten ook drones met een vliegbereik tot 30 kilometer. Daarnaast maakten ze verborgen ruimtes in auto’s en aanhangwagens om het drugs te vervoeren naar Noord-Europa.

Het onderzoek duurde 14 maanden, in die tijd kwam de politie erachter hoe de organisatie logistieke diensten verleende aan verschillende bendes uit landen als Italië, Frankrijk en Denemarken. Volgens de Spaanse media maken deze bendes deel uit van de ‘Mocro-maffia’.

De politieactie leidde tot de arrestatie van acht personen in Cádiz, Málaga en Barcelona voor drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Bij de actie werd ook 145 kg hasj, 8 kg marihuana, 157.370 euro, 10 voertuigen en 6 grote drones in beslag genomen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.