Spanje redt 47 migranten uit Al Hoceima na noodoproep

Foto uit het archief

Een Spaanse reddingsteam heeft gisteren 47 migranten ten zuiden van Motril gered. De migranten waren eerder die dag uit Al Hoceima vertrokken, een Riffijnse stad dat gebukt gaat onder de Marokkaanse militarisering en repressie.

De 47 migranten waren opeen geplakt in een zes meter lange rubberenboot onderweg naar Spanje. Een Spaanse NGO die zich bezig houdt met het welzijn van de migranten en die noodoproepen krijgt van migranten op zee lichtte de Spaanse autoriteiten in over de aanwezigheid van een migrantenboot in nood. De Spaanse marine kwam in actie om de boot te lokaliseren, hierna werden de reddingshelikopter ‘Sasemar 101’ en de boot ‘Salvamar Hamal’ ingezet om de migranten over te brengen naar de Spaanse stad Motril.

De migranten verkeren in goede staat, zij zullen verhoord worden door de Spaanse autoriteiten in de kuststad Motril, aldus Hespress.

Ondanks dat vorig jaar het aantal migranten die Spanje bereikten vanuit de Riffijnse kust alle records brak, lijkt dit jaar het te overtreffen. Dit is grotendeels het gevolg van de toenemende Marokkaanse militarisering van en repressie in Arif en het begin van de registratie van jongeren tussen de 19 en 25 voor de verplichte militaire dienst.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.