Spanje verwerpt beschuldiging Marokko

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid beschuldigde gisteren Spanje van ‘het in gevaar brengen van de gezondheid van Marokkaanse burgers’. Het ministerie verweet de Spaanse autoriteiten hun “gebrek aan controle van het vaccinatiepaspoort van reizigers”.

“Er is vastgesteld dat de bevoegde Spaanse autoriteiten de gezondheidstoestand van reizigers niet op de vereiste manier controleren tijdens de instapprocedure op luchthavens”, aldus de verklaring van het ministerie.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, reageerde snel en riep Farid Aoulouhaj op het matje om protest te tekenen. Aoulouhaj is het hoofd van de Marokkaanse ambassade in Madrid nadat de ambassadrice, Karima Benyaich, eind mei werd teruggeroepen door Rabat, schrijft El Confidencial.

José Manuel Albares heeft ook aan de pers verklaard dat de klachten van Rabat niet overeenkomen met de werkelijkheid en daarom onaanvaardbaar zijn. Het is de eerste keer, in zijn positie als minister van Buitenlandse Zaken, dat Albares publiekelijk kritiek uit op het Allawitisch Koninkrijk.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.