‘Speciale’ vluchten tussen Marokko en Frankrijk voortgezet

Na de opschorting van vluchten van en naar Frankrijk sinds 31 maart, heeft de Franse ambassade in Marokko gisteren de voortzetting van ‘speciale’ vluchten aangekondigd.

De ambassade maakte op haar Facebookpagina bekend dat ‘speciale vluchten momenteel doorgaan vanuit verschillende steden van het koninkrijk, met toestemming, geval per geval en vaak op zeer korte termijn, van de Marokkaanse autoriteiten’.

Voor meer specifieke informatie vraagt ​​de ambassade de betrokkenen om navraag te doen bij de betreffende luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia en Air France. De ambassade en de consulaten roepen de mensen die naar Frankrijk willen terugkeren op om haast te maken met hun boekingen.

Marokko heeft tot nu toe het vliegverkeer met in totaal 39 landen opgeschort. Frankrijk en Spanje zijn de twee landen die actief de repatriëring van hun burgers faciliteren. De twee landen zijn de grootste supporters van het regime en tevens de grootste investeerders en economische partners van het koninkrijk van Mohamed 6.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.