Spelers met dubbele nationaliteit maken zich zorgen na uitsluiting Ziyech en Mazraoui

De spreekbuis van Rabat, Hespress, publiceerde vandaag een artikel met de titel ‘de uitsluiting van Ziyech en Mazraoui baart zorgen onder de spelers met dubbele nationaliteit’.

Volgens de bronnen van Hespress zijn de families van enkele opkomende talenten in Nederland verrast door het besluit van de trainer Vahid Halilhodžić om Ziyech niet op te roepen. Hespress voegt eraan toe dat dit de keus van deze talenten en hun families kan beïnvloeden wanneer zij moeten kiezen voor welk elftal zij moeten uitkomen.

Hespress sprak ook met ‘Marokkaanse voetbalpersoonlijkheden in Nederland’, zonder namen te noemen. Arif News kent echter wel een paar namen waarmee Hespress in contact staat en die belast zijn met het rekruteren van jonge talenten voor de Marokkaanse voetbalbond. Volgens deze personen ”zal de afwezigheid van Ziyech en Mazraoui twijfel zaaien onder de talenten die van plan zijn voor Marokko uit te komen terwijl ze verzoeken krijgen van de Nederlandse voetbalbond om voor Oranje uit te komen”.

Hespress en de ‘makelaars’ van de Marokkaanse voetbalbond in Nederland zijn bang dat hun inspanningen van de afgelopen jaren teniet worden gedaan door het besluit van Vahid Halilhodžić. In de afgelopen jaren werden Nederlandse talenten uitgelokt door smeergeld, hotels aan de kust en privileges voor de hele familie. Mohamed Ihattaren was een van de spelers die benaderd werd maar ging op de verleiding niet in. Wel werd een andere speler (naam bekend bij de redactie) overgehaald. Hij kreeg 400.000 euro in ruil voor het kiezen voor het Marokkaans elftal.

Het Marokkaanse elftal is een trainingskamp begonnen in het voetbalcomplex Mohamed 6 in de buurt van Rabat. Het elftal bereidt zich voor op de eerste en tweede ronde van de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar, tegen Soedan en Guinee.

Lees ook: Assabah: Amrabat en Ziyech proberen Ihattaren over te halen

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.