“Spionne” Kaoutar Fal vraagt Marokko om hulp

De Marokkaanse Kaoutar Fal, die weer opgepakt is in België op verdenking van spionage voor Marokko, heeft tegen de -als pro regime geziene- onlinekrant Hespress gezegd dat ze steun wil van de Marokkaanse regering.

In een gesprek met de krant zei Kaoutar dat hetgeen waar België haar van beschuldigd, niet waar is. Volgens deze Marokkaanse heeft België geen enkel bewijs om de aanklacht te bewijzen. Volgens de verdachte moet de Marokkaanse diplomatie ingrijpen en haar verdedigen, omdat volgens haar de zaak ”de Marokkaanse geheime diensten schaadt”.

Kaoutar gaf wel toe dat de Marokkaanse consul en ambassadeur haar bezocht hebben, maar dat getuigt volgens haar niet van echte steun en vraagt nu om duidelijke stappen en hulp van Marokko. Het is wel ongebruikelijk dat Marokkaanse consuls en ambassadeurs gevangenen in het buitenland bezoeken. Dat wekt in dit soort zaken enkel nog meer vragen op.

Volgens Kaoutar wordt zij lastig gevallen omdat zij de Marokkaanse heerschappij over de Westelijke-Sahara verdedigt. De verdachte zegt dat zij als enige een bijeenkomst over de “Marokkaanse Sahara” heeft georganiseerd in het Europees Parlement. Hoe Kaoutar aan het geld komt om zulke bijeenkomsten te financieren, naast het luxe leventje’ dat ze leidt, daar heeft ze geen uitlatingen over gedaan.

Kaoutar Fal is ook een van de aanklagers van de journalist en eigenaar van de krant Akhbar Alyaoume. De kritische journalist Taoufik Bouachrine wordt vervolgt voor ‘seksueel misbruik van vrouwelijke journalisten die werkzaam zijn/waren voor hem’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.