Spreekbuis Marokkaanse inlichtingendiensten verdedigt racisme tegen ex-international Ouadou

De voormalige international van het Allawitisch team, Abdeslam Ouadou, heeft al weken last van racisme van trollen en Marokkaanse fascisten op Twitter.

De autochtone Amazigh, uit Tinghir, wordt onder meer uitgemaakt voor aap, slaaf en ‘neppe Marokkaan’ door racistische Marokkanen die zichzelf ‘Moorish Movement’ noemen.

Barlamane.com, spreekbuis van de Marokkaanse inlichtingendiensten, publiceerde vandaag een artikel waarin het Ouadou aanvalt en het opneemt voor Moorish Movement.

Volgens de website van de inlichtingendiensten is het Ouadou zelf die ”oorlog voert op Twitter tegen accounts van patriotten om de Algerijnse dictatuur te verdedigen”.

Het artikel zit vol beschuldigingen tegen Ouadou in een poging van de inlichtingendiensten om karaktermoord te plegen tegen de oudvoetballer.

Ouadou, die onder meer voor slaaf en aap werd uitgemaakt door de Moorish Movement, werd zelf beschuldigd van racisme. Als bewijs daarvoor plaatst Baralamane een screenshot van Ouadou waarin hij het volgende zei tegen de racisten die zichzelf beschouwen als kolonisten uit het Midden-Oosten: ”Jij kolonisator van Marokko, drinker van kamelenpis, jij vraagt ​​een pure Sahrawi Amazigh Marokkaan om de grenzen van mijn land. Het is alsof een Amerikaan een Indiaan vraagt ​​om de grens van zijn land.
Ik moet erom lachen. Arme racistische en xenofobe Moorish.

Barlamane wordt vaker ingezet door de Marokkaanse inlichtingendiensten om tegenstanders van de Allawitische staat aan te vallen. In dit geval wordt ook een ex-international aangevallen omdat hij niet meedoet aan de haatcampagnes van beide regimes om de de twee volkeren tegen elkaar op te zetten.

Voor hem waren journalisten en activisten slachtoffer van soortgelijke smaadcampagnes van de Marokkaanse inlichtingendiensten via Barlamane en andere spreekbuizen.

De website publiceerde onder meer een video van een halfnaakte Nasser Zefzafi in hechtenis. Het werd nooit vervolgd ondanks dat het tegen de wet is.

De website bericht ook regelmatig over de Riffijnse journalist Ali Lmrabet die in Europa woont en zijn land niet meer kan bezoeken. De journalist heeft onlangs drie video’s besteed aan de relatie tussen de Marokkaanse media en inlichtingendiensten. Met daarin de nodige aandacht voor Barlamane.com en haar eigenaar Mohamed Khabbachi.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.