Stef Blok weigert wederom een oordeel te geven

Na meer dan een maand heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken eindelijk antwoord gegeven op het verzoek van de commissie voor Buitenlandse Zaken om een schriftelijke appreciatie van de rechtsgang in Marokko, na de vonnissen tegen de Riffijnse activisten.

Het antwoord van de minister was – zoals wij in het verleden ook constateerden – onvolledig en teveel gebaseerd op de lezingen van het Marokkaanse regime. Volgens Stef Blok is het nog te vroeg om een definitief oordeel te geven over de gehele procesgang en sloot af met : “De Nederlandse ambassade zal de rechtszittingen in het kader van de beroepsprocedure wederom bijwonen”.

Volgens alle activisten die ArifNews heeft gesproken, ligt daar juist het probleem. De activisten vinden de Nederlandse ambassadrice, Désirée Bonis, zeer partijdig. Een van de activisten: ”Het is geen wonder dat Stef Blok met zo’n antwoord komt, omdat hij zich baseert op informatie van Désirée Bonis. De ambassadrice die op 5 juni meer leek op een wanhopige woordvoerder van het Marokkaanse regime bij de Balie.”

Een andere activist meldt aan ArifNews: “Désirée Bonis heeft zich duidelijk uitgesproken tegen de Riffijnen in haar toespraak, daarnaast heeft zij en haar ambassade in Rabat tientallen e-mails van boze Nederlandse Riffijnen doodleuk genegeerd.”

 

Link naar het antwoord van Stef Blok

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.