Stembussen gestolen in Al Hoceima (video’s)

Afgelopen nacht heerste er een grimmige sfeer in het centrum van de stad Al Hoceima nadat dieven van stembussen op heterdaad werden betrapt.

Een groep politici en burgers verzamelde zich in Parki n Tchita rondom een auto die stembussen naar een onbekende bestemming wilde brengen. Dit geheel in strijd met de regels die voorschrijven dat de stemmen in het stembureau moeten worden geteld, waarna die vervolgens ter plaatse vernietigd moeten worden.

Meerdere stembureaus in de stad Al Hoceima weigerden de stembureauleden (bestaande uit vertegenwoordigers van de politieke partijen) een ondertekend rapport te geven van hoeveel stemmen er gebracht werden. De stembussen werden uit de stembureaus gesmokkeld en naar onbekende bestemmingen gebracht.

Het stembureau van Parki n Tchita in het centrum van de stad kreeg echter de meeste aandacht omdat de dieven op heterdaad werden betrapt en een menigte de auto omsingelde waardoor ze niet konden vluchten.

Burgers en politici eisten de komst van de officier van justitie om een strafrechtelijk onderzoek te starten. Het park werd afgesloten door repressietroepen om te voorkomen dat de menigte groter wordt. Rabat vreest voor nieuwe protesten in de Riffijnse provincie die sinds de massamoord van 1958/1959 gemilitariseerd wordt.

Pogingen van de parallelle macht (Qaid, Pasha, Amil), aangesteld door Mohamed 6 en het ministerie van Binnenlandse Zaken, om de burgers naar huis te sturen mislukten. Na het uitvallen van een live stream met meer dan 10 duizend kijkers veranderde de toon van de parallelle macht. Kort daarna werd de opdracht gegeven aan de repressietroepen om de weg vrij te maken voor de auto met de gestolen stembussen om te vluchten. Daarbij werd geweld gebruikt tegen enkele burgers die dat probeerden te voorkomen.

Zowel politici als burgers zeggen dat de gestolen stembussen naar een handlanger van het regime gaan waar ze vervangen worden met andere stembussen op de maat van het regime. Het doel hiervan is het stempercentage opkrikken en stemmen geven aan de trouwste handlangers van Rabat.

Het stelen van de stembussen is niet het enige wat er gisteren mis ging in de provincie Al Hoceima. Naast het omkopen van stemmers voor de ogen van de autoriteiten, werden ook vervalste volmachten van Europese Riffijnen gebruikt. Ook dit heeft als doel om het stempercentage op te krikken en meer stemmen te geven aan de trouwste handlangers van het regime.

Vandaag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend dat de partij RNI de meeste zetels haalde voor het parlement. Dit betekent dat de nieuwe premier Abdelaziz Akhannouch wordt, een vriend en trouwe onderdaan van Mohamed 6.

De nieuwe premier, ministers en volksvertegenwoordigers zullen, net als de voorgangers, geen macht hebben en slechts uitvoerders zijn van het beleid van Mohamed 6. Maar wanneer er grote protesten ontstaan tegen een bepaald beleid, die de Allawitische troon bedreigen, wordt een minister opgeofferd en ontslagen ondanks het feit dat hij slechts uitvoerder is van het beleid van Mohamed 6 die alle machten in handen heeft.


 De auto met gestolen stembussen vlucht met behulp van repressietroepen en vertegenwoordigers van Mohamed 6

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.