Steun uit Oukkacha voor ‘Friends of the Rif’

Nog geen 48 na het startschot van de ”Friends of the Rif” afgelopen dinsdag kwam de eerste steun van de Riffijnse gedetineerden in Oukkacha binnen. El Habib El Hannoudi liet weten blij te zijn met het initiatief. Hieronder de vertaling van zijn boodschap:

Na de mars van 16 februari in de Belgische hoofdstad Brussel, die geciviliseerd verliep in een sfeer vol solidariteit, werden twee initiatieven gelanceerd waarin belangstelling is voor het dossier van het Rifgebied en het dossier van de gevangenen van de volksbeweging.

Een van deze initiatieven kwam uit Europa, de andere uit Marokko.

Het Europese initiatief kwam in de vorm van een groep bestaande uit Europarlementariërs, genaamd Vrienden van de Rif, die tot taak heeft het dossier van de gedetineerden te volgen evenals de ontwikkeling van het Rifgebied.

Als een van de gedetineerden van de volksbeweging in Oukkacha, is het belangrijkste wat ik wil in deze fase, en wat elke gedetineerde wil, is vrijkomen uit de gevangenis, en de ontwikkeling van het Rifgebied natuurlijk. Daarom vind ik mijzelf in de missie van de groep Vrienden van de Rif.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.