Stormachtige ontmoeting Stef Blok en Marokkaanse collega over Arif

In de marge van zijn deelname aan de 73e algemene vergadering van de Verenigde Naties gisteren, heeft de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking een ontmoeting gehad in New York met zijn Nederlandse collega. De ontmoeting tussen Nasser Bourita en Stef Blok wordt door de Marokkaanse media als ‘stormachtig’ beschreven.

Tijdens de bijeenkomst herhaalde het hoofd van de Marokkaanse diplomatie ”de categorische afwijzing van de woorden, acties en inmenging van Nederland met de gebeurtenissen in Arif”, voegt de Franstalige Yabiladi aan toe.

Dit belette Nasser Bourita niet om een schriftelijk antwoord te geven op het rapport van Stef Blok aan het Nederlandse parlement. Bourita benadrukte in dit verband dat ”dit gedrag niet door het koninkrijk Marokko kan worden aanvaard en dat het een flagrante en negatieve houding is tegenover Marokko”. Bovendien zou het volgens de Marokkaanse minister gaan om ” constante onnauwkeurigheden, onjuiste bewoordingen, onjuiste beoordelingen van feiten, alsmede misplaatste opvattingen”, aldus Dalil Rif.

Nasser Bourita vertelde Stef Blok ook dat ”Marokko geen lessen van iemand zal krijgen” en ”dat het koninkrijk Marokko sterke instellingen en wetgeving heeft die de stabiliteit garanderen”, aldus Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.