Strand Bades veranderd in een vuilnisbelt (video)

Bades is een van de mooiste stranden in de Riffijnse provincie Al Hoceima. Naast het zuivere water beschikt het gebied ook over ruïnes van de historische stad Bades , een van de belangrijkste steden van het Riffijnse vorstendom Noukour. Het strand beschikt ook over het schiereiland Bades en haar kasteel dat onder Spaans bestuur valt.

Door het bovengenoemde was dit strand jarenlang een trekpleister voor strandgangers die van de natuur, historie en strand hielden.
Dit jaar lijdt het strand en lijkt steeds meer en meer op een vuilnisbelt. Naast het gebrek aan basisfaciliteiten zoals afvalbakken en toiletten wordt de situatie verergerd door jongeren van buiten de regio die totaal geen rekening houden met de natuur en de historische waarde van het gebied.

Het afval dat achtergelaten wordt door de ‘bezoekers’ zal in de winter eindigen in de zee. In de regenmaanden verandert het strand in de monding van een lokaal rivier. Wat betekent dat het regenwater al het afval de zee in zal sleuren.

Een lokale inwoner heeft een video opgenomen waarin hij het afval filmt en de autoriteiten oproept om het probleem te verhelpen. Door het strand te voorzien van onder meer afvalcontainers.

Bades is niet het enige strand dat lijdt door het afval dat achtergelaten wordt door strandgangers en kampeerders. Ook in de provincie Nador (zie foto’s onderaan) en andere plekken in de regio klagen de inwoners over respectloze kampeerders die totaal geen rekening houden met het gebied of haar inwoners.

Onderstaande foto’s uit de provincie Nador:

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.