Straten Marrakesh opgeknapt voor feest Israëliërs en Amerikanen

Afgelopen dagen waren de Marokkaanse autoriteiten druk met het opknappen van verschillende straten in Marrakesh. Er werden onder meer stoepen en zebrapaden opnieuw geverfd.

Inwoners van Marrakesh dachten dat de autoriteiten zich voorbereiden op een bezoek van Mohamed 6. Volgens Kech24 gaat het echter om een bruiloft die bijgewoond zal worden door honderden Israëliërs en Amerikanen.

Het regimegezinde nieuwssite schrijft dat de Israëlische en Amerikaanse gasten een groot feest zullen bijwonen vandaag en morgen.

Kech24 meldt ook dat de Israëliërs en Amerikanen in privé jets arriveren.

Het regime van Mohamed 6 heeft het luchtruim sinds 29 november gesloten voor commerciële vluchten. Rabat verbood ook culturele bijeenkomsten en protesten om ”de verspreiding van het coronavirus te beperken”. Daarnaast mogen maar tien mensen aanwezig zijn op de begrafenis van een dierbare, schrijft France24.

Velen vinden het daarom onacceptabel dat Israëliërs en Amerikanen wel het land binnen mogen en een groot feest mogen organiseren. Mohamed 6 kreeg al kritiek omdat zijn vriend Azaitar vanuit Duitsland vloog ondanks de sluiting van het luchtruim.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.