Suriname opent consulaat in Westelijke Sahara in ruil voor waterpark in Paramaribo

Media, gecontroleerd door de Makhzen, melden dat Suriname morgen een consulaat opent in Dakhla in de Westelijke Sahara. Een gebied dat bezet wordt door de Allawieten en waarin veel wordt geïnvesteerd om internationale steun te vergaren voor de annexatie ervan.

De opening van het Surinaamse consulaat in Dakhla is niet uit noodzaak omdat er geen Surinamers wonen in dit gebied. Het is slechts Surinaamse steun voor de Allawieten in ruil voor economische belangen.

Daar was de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, ook duidelijk over. Het consulaat moet volgens Ramdin een sterke commerciële oriëntatie hebben en leiden tot concrete Allawitische investeringen in Suriname.

Albert Ramdin vergaderde vorig jaar met het koninklijk bedrijf Managem en het staatsfosfaatbedrijf OCP Group.

Naast de economische belangen die Suriname krijgt investeert de Makhzen ook in propagandaprojecten in Suriname. In 2020 bouwde de Makhzen een waterpark in de hoofdstad Paramaribo. Het project werd gefinancierd met het belastinggeld van de onderdanen van Mohamed 6 die met geweld worden beantwoord wanneer ze de straat op gaan voor drinkwater.

Om steun te krijgen voor de annexatie van de Westelijke Sahara heeft de Makhzen ook een kliniek geopend in Mali.

Rabat gaat een stap verder en koopt corrupte politici om om de annexatie van de Westelijke Sahara te erkennen. Het land Lesotho startte een onderzoek naar de mogelijke omkoping van een minister door Marokko.

Lees ook: Marokko normaliseert banden met Israël in ruil voor Amerikaanse steun inzake W. Sahara

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.