Team van Riffijnse artsen arriveert in Al Hoceima

Vandaag is een team van artsen gearriveerd in Al Hoceima om de enorme tekort in de provincie gedeeltelijk op te vullen. Het team bestaat voornamelijk uit artsen uit Al Hoceima die werkzaam zijn in ziekenhuizen buiten de provincie.

De coördinator van het team is de jonge arts Jawad Yasser. Hij komt uit Al Hoceima en is werkzaam in het Mohamed 6 ziekenhuis in Tanger.

De artsen hebben zich vrijwillig opgegeven om te gaan helpen in Al Hoceima en hun verzoek werd ingewilligd. Het team komt het ziekenhuis van Imzouren versterken, liet Jawad Yasser weten. Dit ziekenhuis heeft een enorm tekort aan personeel, apparatuur en zelfs ruimte waar de corona patiënten opgevangen kunnen worden.

Een wanhopige arts uit het ziekenhuis van Imzouren deed gisteren een oproep aan vrijwilligers om zich te melden in het ziekenhuis om ‘te redden wat er te redden valt’. In de avond werd bekend dat er 10 corona patiënten overleden in een etmaal in het ziekenhuis.

Het aantal coronadoden in de provincie zal echter hoger liggen omdat vele corona patiënten de ziekenhuizen vermijden vanwege de zeer slechte toestand ervan.

Het aantal coronabesmettingen in de provincie is enorm. Inwoners van de provincie hadden hier al weken geleden voor gewaarschuwd en vroegen de autoriteiten om de bezoekers van buiten de provincie te controleren, zoals het gangbaar is in alle provincies. De autoriteiten negeren -nog steeds- de waarschuwingen en verzoeken van de inwoners en juichen de ongecontroleerde stroom toe.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.