Tegenstander van Nasser Zafzafi beloond door de koning

De officier van justitie die Nasser Zafzafi gedurende maandenlange zittingen in Casablanca in de problemen probeerde te brengen is gepromoveerd naar rechter. De regeringsgezinde Nadorcity heeft dat vandaag gemeld. El Ouardi is gepromoveerd door de ‘Opperste raad van de rechterlijke macht’ wiens president de koning Mohamed 6 is.

Abdelhakim El Ouardi kwam vaak in opspraak door zijn racisme en haat jegens de Riffijnen. Zo zei hij tijdens een zitting in maart dit jaar dat de Riffijnse activisten ‘rebelse genen dragen’.

In mei dit jaar gooide El Ouardi met een microfoon en slingerde hij een stoel na kritische inbreng van advocate Asmae Elwadie.

Tijdens een zitting in januari dit jaar praatte hij het geweld tegen Nasser Zafzafi goed door het volgende te zeggen: “De agenten die Zafzafi gingen arresteren verwachtten dat hij weerstand zou bieden” en “degenen die Nasser arresteerden wilden hem niet uitnodigen naar een feest, maar ze arresteerden een persoon die bekend stond om zijn opruiende toespraken”.

Abdelhakim El Ouardi lijkt zijn taak te hebben volbracht toen de prominente Riffijnse activisten in juni dit jaar ruim 300 jaar celstraf hebben gekregen in totaal. De Riffijnse activisten zeggen dat El Ouardi beloond wordt voor zijn diensten aan het regime.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.