Tekort aan kankermedicijnen in de apotheken van Nador

Adel Ouaas, voorzitter van het regionale syndicaat van apothekers, zei dat de verdwijning van sommige geneesmiddelen uit de apotheken te maken heeft met de sluiting van de grenzen. Volgens Adel is deze probleem in heel het Allawitisch koninkrijk en niet alleen in Nador.

De apotheker zei dat het probleem verergerd is sinds het begin van de pandemie als gevolg van de sluiting van de grenzen. Aangezien de laboratoria grondstoffen uit het buitenland nodig hebben wordt het productieproces daarmee vertraagd.

De tweede reden die Adel Ouaas aangaf is dat de licenties van sommige medicijnen vernieuwd moeten worden na het verstrijken van hun marketingcontracten.

De regionale vertegenwoordiger van apothekers zei begrip te hebben voor de woede van de patiënten en hun familieleden. ‘Wij proberen op onze beurt met alle inspanningen en middelen om de nodige medicijnen te bevoorraden en, indien nodig, ze te kopen bij andere apotheken buiten de provincie”.

Deze week werd aan de alarmbel getrokken na het verdwijnen van belangrijke medicijnen die nodig zijn voor de behandeling van kanker en urinewegaandoeningen.

Het percentage kankerpatiënten is het hoogst in Arif. Volgens deskundigen is dat het resultaat van het gebruik van chemische wapens door de coalitie Spanje, Frankrijk en haar protectoraat Marokko tegen Arif Republiek in de jaren twintig van de vorige eeuw.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.