Terugvlucht via België uitkomst voor Nederlanders in Marokko

Het luchtruim voor vluchten tussen Marokko en Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is sinds middernacht gesloten. Het vliegverbod werd door Rabat genomen vanwege ‘nieuwe coronavarianten in de drie landen’, melden Marokkaanse media.

Vliegen naar Frankrijk en België kan nog wel. Veel Nederlanders in Marokko hebben daarom besloten snel een ticket te boeken naar België. Het gevolg is dat veel vluchten volgeboekt werden enkele uren na de bekendmaking van het vliegverbod naar Nederland. De Nederlandse overheid adviseerde eerder op zoek te gaan naar alternatieve retourroutes.

Niet alleen Nederlanders, maar ook de Belgen in Marokko willen zo snel mogelijk het land verlaten. Zij vrezen dat Rabat de vluchten naar België ook plotseling gaat opschorten.

Veel reizigers zijn woest op het plotseling besluit van het Marokkaanse regime. Er is nauwelijks begrip voor het besluit. ‘Door deze acute maatregel is onze herfstvakantie met stress geëindigd’ is een veelgehoorde klacht van veel reizigers.
Het is niet de eerste keer dat Rabat het luchtruim plotseling sluit. Het gevolg was dat duizenden gestrand waren voor maanden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.