Tientallen doden bij bosbranden in Kabylië

Een dorp in Kabylië omsingeld door een vlammenzee

In Algerije zijn tot nu toe meer dan zestig doden gevallen bij tientallen bosbranden in het noorden van het land. Kabylië is het zwaarst getroffen, waar  ruim 20 bosbranden nog steeds woeden.

25 van de zestig doden zijn soldaten. Volgens het Algerijnse regime waren ze in Kabylië om ‘de inwoners te helpen evacueren’.
Volgens de Algerijnse minister van Binnenlandse Zaken, Kamel Beldjoud, zijn de branden bewust aangestoken. ‘Het is onmogelijk dat 50 branden tegelijk uitbreken’, voegde hij toe. De staatsradio meldde de arrestatie van vier vermoedelijke brandstichters.

Op sociale media gaan beelden rond van de schade die de bosbranden hebben aangericht in Kabylië. Een man die een oud vrouwtje draagt en vlucht voor de brand, een huilende oma bij een verkoolde koe en beelden van een gezin die moet vluchten voor de brand maar waarvan de moeder weigert haar land te verlaten.

De beelden zijn massaal gedeeld, ook door de Riffijnen, zowel in Arif als in Europa. Op sociale media waren ook beelden te zien van de Chaoui Imazighen uit de Aures die in groepen afreizen naar Kabylië om de bosbranden te helpen blussen.

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.