Toeristen ontsnappen aan aanval in Agadir, paramilitair neergestoken

Een element van de Forces Auxiliaires (hulptroepen) is vandaag neergestoken door een persoon die toeristen wilde aanvallen. Het voorval vond plaats in de badplaats Taghazout, zo’n twintig km ten noorden van de stad Agadir.

Volgens Marokkaanse regimegezinde media, waaronder Hepress en Achkayen, greep de paramilitair in toen de dader toeristen wilde aanvallen.

De toeristen waren aan het eten overdag in de populaire badplaats toen de dader een groot mes tevoorschijn haalde en ze begon te bedreigen.

”De aanvaller probeerde een toerist neer te steken voordat de qaid en de hulptroepen tussenbeide kwamen. De aanvaller verzette zich en gebruikte het mes tegen de hulptroepen”, schrijft Hespress.

De gewonde paramilitair is opgenomen in het ziekenhuis en de gendarmerie is een onderzoek gestart.

In Marrakesh heeft de politie zijn aanwezigheid versterkt in de omgeving van Ben Youssef moskee. Volgens Kesh24 is het optreden van de politie bedoeld om toeristen te beschermen. De toeristen zouden geklaagd hebben over criminelen die hen lastig vielen de afgelopen dagen.

Het is niet de eerste aanval op toeristen die dit jaar de media haalt. Begin dit jaar werd een Franse toeriste doodgestoken in Tiznit door een dader die op dezelfde dag een Belgische vrouw neerstak in Agadir.

Frankrijk paste als reactie op de aanval haar reisadvies voor Marokko aan en het Franse antiterrorismeparket (Pnat) startte een onderzoek naar de moord.

Mustapha Baitas, de officiële woordvoerder van de regering, zei toen dat aanvallen op buitenlanders geen fenomeen is in Marokko.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.