Toeristen slapen op straat door de komst van Mohamed VI naar Al Hoceima

Quemado in de ochtend van 16/08/2019. Gemaakt door gemeenteraadslid Fouad Benali

Een onbekend aantal toeristen slaapt de afgelopen dagen op stranden en in pleinen door de komst van Mohamed VI en zijn entourage.
De toeristen werden verrast toen ze te horen kregen van de hotels dat ze hun verblijf niet meer konden verlengen. De hotels zijn verplicht een quote beschikbaar te stellen voor de entourage van Mohamd VI.

Gemeenteraadslid Fouad Benali plaatste gisteren foto’s van personen die in tenten of in de open lucht sliepen op het strand van Quemado. Deze strand is de bekendste in de stad en de inwoners klagen al jaren dat er plannen zijn van het regime om deze populaire strand kapot te maken.

Arif News heeft verschillende personen gebeld en wij zijn erachter gekomen dat 1 persoon zonder onderdak kwam te staan nadat hotel Mohamed 5, waarin hij dagenlang verbleef, weigerde zijn verblijf te verlengen in verband met de komst van Mohamed VI.

De hotels gaan zelfs verder dan het niet-verlengen. Vorig jaar moest een Chinese zakenman hotel Al Hoceima Bay verlaten ondanks dat hij van te voren voor een langere periode had geboekt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.