TUI Fly en Freebird Airlines bieden chartervluchten aan tussen Rotterdam en Al Hoceima

Nu het hoogseizoen is aangebroken en duizenden Riffijnse Nederlanders op vakantie gaan naar Arif, bieden de vliegmaatschappijen TUI Fly en Freebird Airlines chartervluchten aan tussen Rotterdam en Al Hoceima. Een lijn die zeer lucratief is tijdens de zomer door het schaarse aanbod waardoor de ticketprijzen om hoog schieten.

TUI Fly is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die voornamelijk vakantievluchten uitvoert, zowel op charter- als lijndienstbasis. TUI Fly zal tot eind augustus wekelijks twee vluchten verzorgen tussen Rotterdam en Al Hoceima op elke dinsdag en zaterdag.

Freebird Airlines is een Turkse chartermaatschappij gevestigd in Istanboel en beschikt over een vloot van 9 Airbus A320-200’s. De maatschappij zal meerdere vluchten per week verzorgen. De eerste vlucht was vandaag.

De luchthaven Cherif El Idrissi in de provincie Al Hoceima ontving in de eerste vijf maanden van dit jaar 26.901 passagiers, een stijging van 16% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is vooral te danken aan de nieuwe lijnen die de Riffijnse provincie verbinden met Nederland en België, twee landen waar een groot gemeenschap met Riffijnse roots woont.