Twee jonge Afrikanen komen om bij invallen Marokkaanse politie

De Spaanse krant El Diario meldt dat de invallen van de Marokkaanse politie in huizen van sub-Saharaanse migranten twee levens hebben gekost, waarvan één van een minderjarige.

De krant baseert zich op informatie van Caminando Fronteras, een ngo die zich inzet voor de rechten van migranten. Een van de migranten die terugkeerde naar Tanger, nadat hij gedwongen werd verplaatst naar Tiznit, bevestigt de dood van de twee jonge mannen aan de krant.

Een van de slachtoffers is de 16-jarige Malinees Moumoune. Zijn lichaam, dat in een Marokkaans mortuarium ligt, werd geïdentificeerd door Caminando Fronteras. Het lichaam van een andere slachtoffer is nog steeds niet geïdentificeerd. Wel is bekend dat hij overleed na een coma.

Caminando fronteras zegt dat er videomateriaal is waarop de twee slachtoffers te zien waren. ”Op de beelden lagen zij op de grond, geboeid aan elkaar. Beiden waren duidelijk te zien gewond aan het hoofd”, aldus de ngo.

De twee zouden zijn omgekomen in Tanger nadat de Marokkaanse politie geweld gebruikte om de Sub-Saharaanse migranten naar het zuiden te verdrijven. De actie tegen de migranten in Nador en Tanger vond vorige week plaats. Direct nadat de EU bekend maakte zo’n 35 miljoen euro vrij te maken voor Rabat om de strijd tegen migratie aan te gaan.

Tussen de 1.600 en 1.800 migranten werden gedwongen verplaatst naar het zuiden. Een deel van deze migranten werd achtergelaten in Ben Guerir.

El Diario schreef hier drie dagen geleden over, vandaag nam Hespress het bericht over.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.