Twee jonge migranten ernstig mishandeld door Marokkaanse soldaten

Op 28 juli dit jaar wisten twee jonge migranten Melilla te bereiken. De twee werden echter onmiddellijk opgepakt door de Spaanse Guardia Civil.

De twee werden geboeid afgevoerd naar de grensovergang Mariwari waar zij overhandigd werden aan Marokkaanse repressietroepen. De laatste overhandigde de twee over aan drie Marokkaanse soldaten die de marteling van de jongeren op zich namen.

De twee werden 20 minuten lang gemarteld door de drie Marokkaanse soldaten, terwijl hun handen vastgebonden waren. Zij werden geschopt en de soldaten gebruikten ook hun riemen als zweep. De twee migranten, volgens Arrif Daily gaat het om twee jonge Riffijnen, hielden er ernstige verwondingen aan over.

Na de marteling werden de twee slachtoffers overhandigd aan de gendarme in Ait Chiker waar ze vrijgelaten werden zonder enig rapport op te stellen.

De twee slachtoffers hebben een klacht ingediend en medische attesten ingediend. De lokale afdeling van de mensenrechtenorganisatie AMDH eist een ‘serieus onderzoek’ naar de marteling van de twee slachtoffers.

De zaak werpt ook licht op het illegaal uitzetten van migranten en het gebruik van geweld om ze af te schrikken. Deze praktijken worden gefinancierd door de EU die Rabat honderden miljoenen euro’s geeft om haar grenzen te bewaken. Lees ook: Nador: Migrant omgekomen bij razzia gesubsidieerd door de EU

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.