Uit Nederland voortvluchtige crimineel El Bachrioui verkiesbaar bij Marokkaanse verkiezingen

De voortvluchtige crimineel Khalid El Bachrioui heeft zich verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen die aanstaande woensdag plaats vinden. Opvallend is dat El Bachrioui, een fascist, lijsttrekker is in Al Hoceima van een ‘linkse partij’ genaamd ‘Front Des Forces Democratique’.

El Bachrioui is veroordeeld door een Nederlandse rechtbank tot vier jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij een drugs- en witwaszaak, maar heeft geen één dag vastgezeten.

In plaats daarvan bekleedt hij al jaren een publieke functie in de gemilitariseerde provincie Al Hoceima. Daarnaast bezit hij meerdere hotels waaronder hotel Amir Plage. Beide kon hij niet krijgen zonder zijn nauwe banden met kopstukken van het Marokkaanse regime.

El Bachrioui is een trouwe handlanger van het Marokkaanse regime. Tijdens de Riffijnse volksbeweging huurde hij criminelen in om de vreedzame betogers aan te vallen. El Bachrioui heeft ook zelf een kritische burger aangevallen. Daarnaast wordt hij gezien als een van de verantwoordelijken voor de verergering van de coronasituatie in de Riffijnse provincie.

Zo’n figuur zou geen kans moeten maken in Al Hoceima, waar hij de bijnaam ‘qoaro’ (achterwerk) heeft gekregen. Dat weet El Bachrioui echter ook en daarom heeft hij tientallen duizenden euro’s uitgetrokken om stemmen te kopen. Een betrouwbare bron heeft Arif News verteld dat El Bachrioui al meer dan 200.000 euro heeft uitgegeven. De voortvluchtige crimineel rekent op ‘het omkopen van lokale criminelen en drugsverslaafden, evenals de steun van Marokkaanse ambtenaren’, aldus onze bronnen uit Al Hoceima.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.