Uitgelekte audio van onroerend goed maffia in Al Hoceima

Sinds enkele dagen gaat er een audio van gemeenteraadsleden van Al Hoceima rond op sociale media, ook de lokale media (1,2) hebben erover bericht. In de audio spreken twee lokale politici over hoe ze gaan profiteren van gratis percelen en een kiosk.

De twee figuren zitten in de ‘oppositie’ en willen meerdere percelen en een kiosk krijgen in ruil voor het zwijgen over de ongeregeldheden van het nieuwe stedenbouwkundig plan. Het plan ontneemt grond van burgers en sluist het door naar leden van de gemeenteraadsbestuur die deel uitmaken van de PAM-lobby. Deze lobby staat bekend als onroerend goed maffia.

De provincie Al Hoceima kent sinds de creatie van de PAM-lobby door het Marokkaanse regime grote schandalen in onroerend goed. Ondanks meerdere klachten van burgers die slachtoffer zijn geworden van deze maffia, genieten de kopstukken van bescherming van het Marokkaanse regime in ruil voor de diensten die deze lokale vertegenwoordigers leveren.

De onroerend goed maffia in Al Hoceima bestaat onder meer uit Ilyas El Omari, Mohamed El Hammouti en Aziz Benazzouz. De drie hadden voor 2004 geen vermogen. Na de aardbeving die Al Hoceima trof, had het Marokkaanse regime lokale bondgenoten nodig in Al Hoceima. De drie eerdergenoemde personen werden in een mum van tijd multimiljonair.

Bij deze maffia hoort ook de voortvluchtige crimineel Khalid El Bachrioui die een gevangenisstraf van vier jaar moet uitzitten in Nederland. El Bachrioui geniet van bescherming van het Marokkaanse regime en bekleedt een publieke functie in Al Hoceima, waar hij onder meer crimineel geld witwast.

De Marokkaanse ambassadeur in Nederland behoort ook tot dezelfde PAM-lobby en volgens onze bronnen worden sommige handlangers van het regime in Nederland beloond met onder meer panden in Al Hoceima en Tanger.

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.