Uitspraak hoger beroep tegen Zafzafi en mede-activisten misschien vandaag

Verschillende Marokkaanse media, waaronder Alyaoum24, hebben gisterenavond gemeld dat sommige advocaten van de Riffijnse activisten verklaard hebben dat het proces tegen hun cliënten vandaag de laatste fase in zal gaan. Ook de familieleden van de Riffijnse acivisten in de Oukkacha-gevangenis hebben gemeld dat de uitspraak zeer binnenkort zal zijn. Khalid Jelloul, de broer van de activist Mohamed Jelloul, meldde dat er een mogelijkheid is dat er vandaag een uitspraak komt.

Over het algemeen wordt verwacht dat de vonnissen hetzelfde zullen blijven als in de eerste aanleg. Het paleis zou echter toestemming hebben gegeven aan haar handlangers om een ”oplossing” te zoeken na de uitspraak van de rechtbank van tweede aanleg. Het verklaart ook de verdachte activiteiten van sommige figuren, politieke partijen en de Nationale Mensenrechtenraad die allen het paleis willen bewijzen dat zij de beste oplossing kunnen bieden en dat zij de macht hebben over de Riffijnen.

Onlangs verscheen een brief van Nasser Zafzafi waarin hij waarschuwde voor de Ikhozomachoqiyen en de politieke ”winkels” (Marokkaanse politieke partijen). De Riffijn noemde in dezelfde brief vier voorwaarden voor een dialoog met de staat. Met nadruk op de staat en ”degenen die de macht hebben”, een duidelijke boodschap van Nasser dat hij de marionetten van het regime, zoals de politieke partijen en de Ikhozomachoqiyen, niet als tussenpersonen wil.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.