Uitzetting Noord Afrikanen vertienvoudigd in Duitsland

Een studie van het Duitse dagblad Bild onthult een duidelijke toename van uitzettingen van onderdanen van de Tamazgha-landen  (Marokko, Algerije en Tunesië) naar hun land van herkomst. Zo lezen we dat in 2015 nog slechts 61 Marokkanen werden uitgezet naar het koninkrijk. In 2017 steeg dit cijfer tot 634, dat is ruim tien keer meer dan twee jaar daarvoor. Het aantal verdreven Tunesische staatsburgers was twee jaar geleden 57, in 2017 steeg het naar 504.

De cijfers zijn vandaag bevestigd door het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze enorme toename zou het resultaat zijn van ”de verbetering  van de samenwerking met landen van herkomst, vooruitgang in de biometrische identificatie van burgers en gegevensuitwisseling tussen Duitsland en de landen van herkomst”.

Afgelopen maand wilde de Duitse regering Marokko en de rest van de Noord Afrikaanse landen als ‘veilige landen’ classificeren, om de uitzettingsprocedure te versnellen. De Duitse politicus Jürgen Trittin was tegen dit plan en benadrukte dat Marokko geen veilig land is.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.