Universiteit negeert verzoek politiek gevangene Ahamjik tot toelatingsexamen


De Riffijnse politieke gevangene Nabil Ahamjik zegt zijn dossier te hebben ingediend voor een toelatingsexamen voor de masteropleiding ‘New Dynamics of Human Rights’ aan de universiteit van Oujda. Het verzoek van Ahamjik kwam nadat hij, in de gevangenis, zijn bachelorsdiploma Publiekrecht (Franstalig) behaalde aan de universiteit van Casablanca.

De Riffijn, die een gevangenisstraf van 20 jaar uitzit omdat hij protesteerde tegen de marginalisering van Arif, zei dat hij echter niet ingeschreven werd door de universiteit van Oujda.

”In eerste instantie dacht ik dat het een administratiefout was, maar na veelvuldig navragen en het volgen van de procedures bleek dat mijn dossier bewust werd genegeerd”, zegt Nabil Ahamjik.

”Het gebruik van het universitaire voorzitterschap door andere partijen om rekeningen te vereffenen met de gedetineerden van de Riffijnse volksbeweging en het tegenwerken van een politieke gevangene met als doel hem het recht op onderwijs en academische vorming te ontnemen, is een pijnlijke klap die wordt toegevoegd aan de stekende aanvallen aan het front van het vaderland waarin we willen dat iedereen gelijke kansen heeft”, vervolgt Ahamjik.

Nabil Ahamjik geeft de universiteit deze week de tijd om hem alsnog in te schrijven. De Riffijn roept ook studenten op, met name de studenten aan de universiteit van Oujda, om hem bij te staan door vreedzame acties.

De politieke gevangenen roept ook organisaties en iedereen om hem bij te staan. Nabil Ahamjik sluit zijn boodschap met dank aan iedereen die solidair zijn met hem en andere politieke gevangenen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.