Vader veroordeeld voor aanschaf appartement in Marokko van vergoeding gehandicapte dochter

Foto uit het archief

De rechtbank in Kortrijk veroordeelde een man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden voor het stelen van 201.000 euro van zijn dochter die zwaar gehandicapt raakte vanwege een medische fout bij de geboorte. Met het verzekeringsgeld kocht hij vervolgens een appartement in Marokko, schrijft Het Belang van Limburg.

Na deze medische fout hadden het meisje en haar ouders een vergoeding van ongeveer 220.000 euro gekregen van de verzekering. Dit geld zou worden gebruikt om haar medische kosten en zorg te betalen. Beide ouders waren accountbeheerder, maar volgens de moeder is ze nooit door haar ex-man geïnformeerd.

“De dochter is in 2015 overleden. Na de scheiding heeft de verdachte iets meer dan 200.000 euro van de rekening afgehaald voor zijn eigen behoeften”, aldus de advocaat van de tweede dochter en de ex-vrouw. “Slechts 19.000 euro was gebruikt voor de verzorging van het gehandicapte meisje, de rest werd contant opgenomen.”

De vader is veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een boete van 800 euro, eveneens voorwaardelijk. Aan de zus en de moeder van het overleden meisje moest hij respectievelijk 82.000 euro en 122.000 euro terugbetalen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.