Valse volmachten Europese Riffijnen gebruikt bij Marokkaanse verkiezingen

Het stemproces in Ait Bouayach is vandaag meerdere malen verstoord na protesten van stembureauleden (bestaande uit vertegenwoordigers van de politieke partijen). De protesten waren het gevolg van de vervalsing van volmachten door bepaalde figuren.

Het gaat om vervalste volmachten van Riffijnen die zich bevinden in Europa. Bepaalde stembureauleden zagen volmachten van kennissen van hen die in Europa leven. Zij belden hen daarom op om te vragen of ze iemand hadden gemachtigd om voor ze te stemmen. Deze Europese Riffijnen antwoordden dat ze niemand hebben gemachtigd en dat ze niks weten over de verkiezingen.

Bij elke protest trad de Qaid (ambtenaar aangesteld door Mohamed 6 en zijn apparaat) op om het stemproces te hervatten.

Het gebruik van vervalste volmachten beperkt zich niet tot Ait Bouayach, maar we hebben deze stad als voorbeeld genoemd omdat we daar mensen hebben die ons voorzien van alle informatie.

Naast het gebruik van vervalste volmachten zijn de ‘politici’ naarstig opzoek naar extra stemmen in ruil voor geld. Dit dreef de stemprijs van zo’n 20 euro in de afgelopen dagen naar zo’n 50 euro vandaag. De mensen die het smeergeld krijgen moeten hun hand leggen op de koran en zweren dat ze op hun omkoper gaan stemmen.

Lees ook: Schijnverkiezingen in Marokko: geweld, smeergeld en fraude (video’s)

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.