Vastgoedsector Marokko in verstikkende crisis

De grootste investeringsgroepen vrezen dat de recessie in de Marokkaanse vastgoedsector zich uitbreidt in 2019. Vooral omdat er negatieve indicatoren zijn, met name de verdere daling van de vraag naar wooneenheden in de grote steden van het Koninkrijk.

De Marokkaanse Vereniging van Makelaars erkent dat er een verstikkende crisis is die de groei van de sector belemmert, vooral in het licht van de aanhoudende daling van de verkoop van appartementen in alle categorieën.

Hespress meldt dat deze verontrustende achteruitgang gekoppeld is aan een reeks factoren die samenhangen met een gebrek aan vertrouwen in de kwaliteit van constructie en definitieve afwerkingen.

Deze gegevens droegen bij tot de daling van de productie van woningeenheden met 51% in het afgelopen jaar, vergeleken met de productieniveaus die de sector vóór 2012 kende.

Volgens officiële gegevens vrijgegeven door de Marokkaanse autoriteiten daalden de hypotheken eind november met 2,4 procent, vergeleken met een stijging van meer dan 4 procent in dezelfde periode vorig jaar.

 

Lees ook: Marokkaanse vastgoedsector lijdt verlies voor het vierde achtereenvolgende jaar

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.